Culinair:

Op culinair gebied zijn er verschillende mogelijkheden. In de omgeving zijn verschillende restaurants aanwezig waar heerlijk gegeten kan worden.

In Chateau-Chinon zijn op korte afstand de meeste restaurants gevestigd. Voor elke smaak en portemonnaie is er wel een restaurant te vinden; van Italiaan "La Table Italienne" tot luxueus "Aux Vieux Morvan", het favoriete restaurant van Francois Mitterand in de tijd dat hij burgemeester was van Chateau-Chinon en daarna. Ook het restaurant van Hotel Du Parc is aantrekkelijk, mede door het prachtig uitzicht vanuit het restaurant over de Morvan. Ook in Arleuf is een leuk restaurant te vinden. "Le Cornemuse" is naast restaurant ook een typisch Frans cafe maar ook muziek podium waar regelmatig live optrendens plaats vinden. Bij Le Cornemuse kan voor weinig geld lekker en gezellig gegeten worden. Mensen die bereid zijn een stukje te rijden voor een echte culinaire uitspatting, is een bezoek aan Restaurant "Bernard Loiseau" in Saulieu aan te raden. Het is een drie-strerren (Michelin) restaurant van topkok Bernard Loiseau. Houd wel rekening met vroegtijdige reservering en een hoge rekening.  Het is uiteraard niet mogelijk om alle eetgelegenheden te beschrijven, daarom vindt u informatie over de restaurants in de omgeving in de informatiemap in La Bastide Blanc.

                 

Zoals te zien is op bovenstaande foto's is het ook fantastisch om "thuis" in La Bastide Blanc heerlijk te koken. De locale supermarkt, en kleinere ondernemers verkopen heerlijke verse levensmiddelen ook uit de streek, die gebruikt kunnen worden voor het bereiden van een heerlijke maaltijd.

Mogelijkheden te over dus. Bon apetit!