Wandelen:

Wandelen kan men eindeloos in de Morvan. Met La Bastide Blanc als startpunt zijn de mogelijkheden eindeloos. De Tour du Morvan, GR 13 (Grand Randonnee) loopt langs La Bastide Blanc. Deze langeafstandsroute kan gedeeltelijk gelopen worden of men kiest ervoor om zelf een route uit te stippelen aan de hand van de gedetailleerde wandelkaart die in La Bastide Blanc aanwezig is. 

Enig gevoel voor richting is wel van belang omdat de bosgebieden uitgestrekt zijn en "verdwalen" daardoor niet moeilijk is. Het meenemen van een lunch is zeker ook van belang omdat er geen eetgelegenheden zijn als men kiest voor een wandeling in de uitgestrekte bossen. Voor de minder avontuurlijke wandelaar zijn er ruime mogelijkheden voor lange wandelingen over de verharde weg. Omdat er erg weinig verkeer is heeft u daar zeker geen last van en kan er toch genoten worden van de prachtige natuur en uitzichten over de glooiende heuvels en valleien van de Zuidelijke Morvan.

Kaartje van de Morvan en enkele uitgezette tochten.

In verschillende boeken zijn wandeltochten in de Morvan beschreven. Informatie over uitgezette wandelingen is te vinden in La Bastide Blanc.