Watersport:

Watersport mogelijkheden zijn in De Morvan uitgebreid aanwezig. De vijf grote meren, de vele rivieren en de talloze kleine "etangs" bieden mogelijkheden voor verschillende sporten en bezigheden op of rond het water. Zowel op de verschillende meren als op/in enkele rivieren zijn sporten zoals zeilen, kanoŽn, zwemmen en vissen mogelijk.

De vijf grote meren: van Noord naar Zuid: Lac du Crescent, Lac de St. Agnan, Lac des Settons, Lac du Chaumecon, Lac de Panneciere.

Lac des Settons wordt ook wel het strand van de Morvan genoemd. Zeer geschikt voor watersport activiteiten zoals zwemmen, zeilen kanoen, waterfietsen en zelfs rondvaarten. Het meer kent talloze baaitjes met zandstrandjes die makkelijk toegankelijk zijn. Het is er nooit echt druk, dus een prima plek om verkoeling te zoeken.

Zeilen op Lac des Settons: "Het strand van de Morvan".

                       

        

Lac de Panneciere is minder toeristisch en daardoor zeer populair bij vissers. Zeelt, karper, snoekbaars en forel zijn voorkomende soorten. Om te vissen is een visvergunning verplicht. Op Lac de Panneciere kan ook prima gekanood worden.  

De andere meren zijn zeker zo aantrekkelijk om te bezoeken. Ze worden tevens omgeven door wandeltochten die zeker de moeite waard zijn.

Wildwater kanoŽn en rafting: De Morvan is tevens geschikt voor wildwater kanoen en rafting. Rivieren waarop dit kan zijn La Cure en Le Chaloux. Deze activiteiten moeten gezien worden als dagtochten omdat ze op behoorlijke afstand van La Bastide Blanc te vinden zijn. Voor meer informatie kunt u eens kijken op www.an-rafting.com

                    

                                                                       

Vissen: Naast de mogelijkheden om te vissen in de grote meren van de Morvan is er ook vlakbij La Bastide Blanc, in Le Ch‚telet, een prima gelegenheid om te vissen. Het Etang d'Yonne is zeer populair bij vliegvissers. In het etang wordt jaarlijks forel uitgezet. Tegen betaling kan men hier vliegvissen. Ook op de Yonne zelf en in andere etangs in de omgeving kan prima op wilde forel gevist worden.

                         

Veel watersport plezier, met La Bastide Blanc als uitvalsbasis!