Wijnstreken:

 

       

Frankrijk kent verschillende wijnstreken waar wijnen van verschillende kwaliteiten geproduceerd worden. De bekendste zijn wel de Bordeaux, Champagne en Bourgogne wijnen. Vanuit La Bastide Blanc kan eenvoudig een bezoek gebracht worden aan enkele van de Franse wijnstreken. Met name de wijnstreek vlakbij Beaune, de Cote de Beaune, is qua ligging ten opzichte van La Bastide Blanc interessant om te bezoeken. De Cote de Beaune staat bekend om z'n kwaliteitswijnen. Verschillende dorpen leveren kwalitatief hoogwaardige wijnen, Grand Crus en Premier Crus, die ook te koop aangeboden worden in de verschillende wijnhuizen en -kastelen. Veel wijnhuizen kunnen bezocht worden om wijnen te proeven, en bij sommige wijnhuizen worden ook rondleidingen georganiseerd.

                                            

Bovenstaande kaart geeft een goed overzicht van de Franse Wijnstreken en hun ligging ten opzichte van La Bastide Blanc.

Afhankelijk van de route vanuit Nederland naar La Bastide Blanc kunnen ook onderweg wijnstreken bezocht worden. De route via Parijs en Nevers voert de reiziger door de Loire streek en vlak langs wijnhuizen van Sancerre en Pouilly, terwijl ook gekozen kan worden voor een route via Reims waardoor de route langs de wijnstreek Champagne voert.

Kijk voor meer informatie over de wijnstreken in de Bourgogne op: www.bourgondie-toerisme.com, www.meursault.com

Het is prachtig om een mooie route te rijden tussen de wijngaarden door, een chateau te bezoeken, wijn te proeven, te kopen en heerlijk van een goed glas wijn te genieten "thuis" in La Bastide Blanc.