Steden en Dorpen:

Le Chatelet ligt in het zuiden van de Morvan, dichtbij Chateau-Chinon, ook wel de hoofdstad van de Morvan genoemd. Chateau-Chinon is relatief klein, met ongeveer 2.500 inwoners, maar heeft een zeer grote regionale betekenis, waardoor relatief veel faciliteiten beschikbaar zijn in Chateau-Chinon. In Chateau Chinon zijn meerdere supermarkten gevestigd, een ruim aanbod aan restaurants, een hospitaal, verschillende bakkerijen, slagers en enkele musea. Chateau Chinon is tevens interessant vanwege de weekmarkt en enkele periodiek terugkerende (antiek) markten.

Arleuf ligt ongeveer 5 kilometer van Le Chatelet vandaan. Het is een klein dorp waar ook enkele leuke restaurantjes gevestigd zijn, maar ook een slager en de bakker. Ideaal dus voor een vers stokbroodje met beleg of een kleine boodschap.. 

Op iets grotere afstand van La Bastide Blanc ligt Autun, een flinke plaats met een gezellig stadscentrum. Autun biedt uitgebreide mogelijkheden om te winkelen, gezellig een terrasje te pakken of een museum te bezoeken.

Binnen plusminus anderhalf uur rijdt u genietend van het mooie landschap naar Beaune. Het is oostelijker gelegen en de weg er naar toe voert door misschien wel de bekendste wijnstreek van Frankrijk, de Cote de Beaune. Beaune is een prachtige stad met mooie en interessante bezienswaardigheden zoals o.a. het Hotel-Dieu. In Beaune zijn hele goede mogelijkheden om te winkelen of te genieten van goede restaurants.